dissabte, 19 de novembre del 2011

Àngel Colom: 'Un dia Santa Coloma ha de tenir un alcalde nacionalista català' #opinió

Entrevista a Àngel Colom, president de Nous Catalans

És molt didàctic parlant, suau en les formes i contundent en el fons. Àngel Colom i Colom, de 60 anys, recorda en ocasions al capellà amable de la parròquia i unes altres, al mestre meticulós, no sé si m'explico? És meitat activista, meitat polític; o un polític al que li agrada el cos a cos amb el ciutadà. Ara viu i treballa a Santa Coloma. Ha muntat al carrer Pompeu Fabra, 22, el secretariat nacional d'immigració de CDC i la Fundació Nous Catalans, des de la que irradia catalanisme entre els immigrants i ciutadans en general. Àngel Colom està convençut que només així CDC podrà trencar el seu sostre electoral.

-Per què Santa Coloma?
-Aquí vam trobar el local ampli que buscàvem i perquè Santa Coloma és una ciutat emblemàtica en la rebuda de gent nova en els darrers 50 anys, i ara amb una immigració de molts països. D'altra banda, volem donar-li a Santa Coloma una centralitat catalana.

-Es una ciutat tradicionalment d'esquerres.
-Sí, però no està escrit a cap lloc que hagi de ser així sempre. El catalanisme ha de tenir l'ambició de governar a Badalona, Cornellà o Santa Coloma. Un dia Santa Coloma ha de tenir un alcalde nacionalista.

-Això sí que és trencar el sostre de CiU.
-Je, je!. Vinc a fer país i política, país per sobre de tot.

-Ve a refundar CDC?
-No. Sóc ja militant de Santa Coloma i seré membre de l'Executiva local perquè sóc president d'un àmbit sectorial del partit. He deixat de militar a la Dreta de l'Eixample per fer-ho en Santa Coloma amb l'objectiu d'ajudar al partit a superar les seves dificultats i mirar de acabar amb algunes divisions.

-La seva arribada ha causat algunes reticències.
-Doncs no veig perquè. Jo he vingut a ajudar a Carles Combarros, que és el president local i portaveu a l'Ajuntament. Estic aquí per fer créixer el projecte en el que creiem tots dos. Sóc aquí per ajudar i per quedar-me. En uns dies m'empadronaré.

-Vostè, ja s'ha reunit amb diverses entitats, com ha estat rebut?
-He estat amb la FAVGRAM i amb l'àmbit sectorial de dones de l'associació de veïns de La Guinardera, que un dia vindran a la Fundació a fer unes migas. I penso reunir-me cada setmana amb una entitat fins a conèixer-les totes i xopar-me de la realitat de Santa Coloma. Tots tenim un encaix a Catalunya. Necessitem a tothom.

-Especialment als nouvinguts?
-Sí, ells son objecte d'una atenció especial. Cal ajudar-los a que puguin integrar-se. Moltes vegades sorgeixen problemes per falta d'informació. Volem que se sentin catalans des del primer moment, però pensem poder aconseguir la plena integració dels 1,5 milions en una dècada. Això estaria molt bé. En el nostre local, ja han establert la seu una vintena d'associacions de nous catalans.

-I com es financen vostès?
-Som una fundació de Convergència i el partit ens subministra els recursos. Però, som una fundació privada i com tal podem rebre subvencions i donacions. Estaria be recuperar la tradició de mecenatge que té Catalunya.

http://www.nouscatalans.cat/index.php?option=com_contingut&contingut=3956

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...