de suport al sector per tal de poder arribar millor al consumidor
final. En el marc de la jornada de Reflexió sobre la producció i
l'alimentació ecològiques a Catalunya, que es va celebrar a la FUB
dijous passat i a la qual van assistir una vuitantena de persones, es
van reclamar diferents mesures per donar més visibilitat al sector de
la producció ecològica.
La sessió es va organitzar al voltant de tres taules sectorials:
producció, comercialització i consum, on es van abordar diferents
aspectes. En la posada en comú, Salomó Torres, moderador de la taula
de producció, va destacar la necessitat de més transferència entre els
resultats de les diferents recerques científiques i el sector
productiu. També es va remarcar que cal millorar l'accés dels
productors a la comercialització del producte i també que es fomenti
l'ús de les noves tecnologies en les explotacions agràries i
ramaderes, cosa que preveuen que es facilitai a mesura que hi hagi
relleu generacionals.
Pel que fa a l'àmbit de la comercialització, el moderador d'aquesta
taula, Charles Descombes, va posar l'èmfasi en l'agrupació de
productors propers, d'un radi de 30 quilòmetres, per tal d'arribar als
punts més propers i també poder oferir uns preus que siguin més
competitius al productor gràcies al fet de compartir estructures.
També es va demanar un control més gran sobre els punts de venda i més
formació sobre els avantatges del productes ecològics als mateixos
venedors. Finalment, en la taula de consum, Montse Escutia va recollir
la necessitat que es portin a terme campanyes més clares per
identificar els productes ecològics, que el seu consum no quedi només
en menjadors escolars i que els professionals de la nutrició també els
coneguin.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada